Norcup – E-sportens Norway cup?

Hva er Norcup?

Norcup er en spennende og dynamisk e-sportsturnering som har utviklet seg siden sin oppstart. Turneringen fortsetter å vokse og tilpasse seg for å engasjere unge spillere og arrangører fra hele Norge.

Produksjonskvalitet er et nøkkelord for Norcup, med walk-ins for lagene som skal spille og profesjonelle castere som setter utøverne i fokus. Tidligere har det blitt gjennomført offline sluttspill i Super Smash og Rocket League, med regionale kvalifiseringer for å finne toppspillere rundt om i landet. Årets cup ble en ekte e-sportcup, der fokuset ble justert basert på tilbakemeldinger for å vektlegge bredden. Tilreisende breddeklubber fikk delta i spill som Valorant, Overwatch, Fortnite og Rocket League. Samtidig arrangeres Smashborg Siege i Sparta Amfi, slik at Super Smash også får en plass på Norcup.

Blant de sentrale bidragsyterne til Norcup finner vi UKM Norge, Sarpsborg Kommune, KRED Norge, Rotaryon, Slipstream, E-sportalliansen, Sparebank1 Østfold og Akershus, og IHK Sparta.

E-sport og Inkludering

Norcup gir nå klubber fra hele landet en arena for å delta i en e-sportcup. Dette er viktig for e-sportens plass i samfunnet. Tidligere alternativer som LAN og online turneringer har hatt fokus på å finne de beste spillerne. Nå gir Norcup også muligheten for de som ikke er på toppnivå til å konkurrere og skape minner for livet. Vi i Fimbul ser viktigheten av dette og støtter det helhjertet.

Norcup: E-sport for alle. Nå er ordentlig e-sport endelig tilgjengelig for alle.

Status på E-sport

Bredde-e-sporten vokser raskt.

«E-sport og gaming blir bare større og større,» hører vi ofte. For eksempel E-sportalliansen har fra høsten 2021 til januar 2024 vokst fra 18 til over 100 medlemsklubber med over 4000 medlemmer som dekker ni fylker. Dette viser at e-sport virkelig er i vekst, og ligaspill og cuper vil fortsette å blomstre.

E-sport er fortsatt ungt, og vi må være tålmodige. Fimbul e-sport er her for å bidra til å forme sporten videre.

Deltakelsen på Norcup 2024

De høye forventningene til Norcup 2024 var en av grunnene til at vi dro til Sarpsborg. Norcup arrangeres i Sparta Amfi, alle breddeklubber er invitert, og arrangementet er gratis.

«Så kjipt å ikke kunne delta på noe slikt!» Helgens opplevelser bygger videre på den tanken. En stor hall med plass til mye publikum, custom pokaler som fanger øyet, og lagledere som motiverer både på og av scenen. Barna blir bedre kjent med hverandre og får muligheten til å snakke med andre lag. Det er mye positivt å hente fra denne helgen.

Spillmessen er også et kult initiativ. Det skaper et møtepunkt for spillentusiaster og gir muligheter til å vise frem produkter til riktig publikum, samtidig som interessen vedlikeholdes mellom kampene. Det er gjennomtenkt, og det blir spennende å se utviklingen videre.

Den nye vrien på Norcup er utrolig spennende. Dette er Norcup v2 i mine øyne, og jeg ser frem til responsen fra arrangørene og andre deltakere. Vi gleder oss til Norcup 2025!

Fimbuls reisevideo på TikTok

Norcup i Fremtiden

Med flere breddeklubber og mer erfaring vil Norcup bare fortsette å vokse og bli bedre. Vi håper arrangørene får samme støtte neste år, slik at de kan gjøre nødvendige justeringer og skape et enda bedre arrangement. E-sportklubbene har nå sett hva de kan oppleve, og valget om å delta blir lettere i 2025.

Følg Norcup og sjekk ut høydepunktene fra årets arrangement.