Fimbul e-sport feirer Stavangers 900-årsjubileum med prosjektet “Domkirken i Pixler”

I anledning Stavangers imponerende 900-årsjubileum forbereder Fimbul e-sport seg på et spennende initiativ: prosjektet “Domkirken i Pixler”. Dette nyskapende prosjektet vil finne sted ved byens videregående skoler, der elevene skal konkurrere om å konstruere den beste versjonen av den ikoniske Stavanger domkirke ved hjelp av Minecraft.

Utfordringen

Deltakende elever vil motta spesifikke kriterier og retningslinjer for sine digitale katedraldesign. De må ta hensyn til faktorer som skala, nøyaktighet og estetikk. Enten de velger å fokusere på intrikate detaljer eller fange hele strukturens storhet, vil kreativiteten deres være drivkraften bak bidragene.

Påvirkningen

 “Domkirken i Pixler” handler ikke bare om piksler og virtuell konstruksjon; det handler om å fremme stolthet, fellesskap og innovasjon. Ved å engasjere seg med Stavangers rike kulturarv på denne moderne måten, vil elevene styrke båndet til byen og dens historiske landemerker.

Domkirken i pixler, møte med prosjektgruppen

Visjonen

Stavanger domkirke står som et vitnesbyrd om århundrer med historie, kultur og arkitektonisk briljans. Fimbul e-sport ønsker å bringe dette historiske landemerket inn i den digitale verdenen, slik at elevene kan gjenoppdage og gjenskape det ved hjelp av piksler, kode og fantasi.

Takk til Stavanger Kommune

Fimbul e-sport retter en hjertelig takk til Stavanger Kommune for å ha betrodd dem dette spennende prosjektet. Når høsten nærmer seg, ser klubben frem til starten på konkurransen og gleder seg til å se elevenes digitale tolkninger av den praktfulle Stavanger domkirke.

Vi gleder oss stort til å ta fatt i dette prosjektet til høsten. Fimbul e-sport håper på å få med seg lokale samarbeidspartnere som har lyst til å bidra til at dette prosjektet kan bli enda bedre.

 

 

 

Følg med for oppdateringer mens “Domkirken i Pixler”-prosjektet utfolder seg, og la oss feire Stavangers fortid, nåtid og fremtid sammen! 🎉🏰🎮

Les mer om jubileet her på de offisielle sidene til Stavanger Kommune: https://www.stavanger.kommune.no/stavanger2025/